Skip to main content

First Knitting Project: Knitted Gridded Towel

I admit it.. I am one of those short-attention-span people. I like doing lots of things and I enjoy variety.

Lately, I found out that my brain and my eyes work faster than my TV, and so I have several seconds every now and then to fill, while waiting for the actors to finish their sentences (not a very good habit, because after all, who knows what they are going to say). In any case, I (asked my dear husband to) dug out a box of crafts material from the storage, and started learning how to knit.

Several years back, I have bought knitting needles and the book on how to knit. I gave up learning when I couldn't even do a cast off. Learning from books was tricky. This time around, I was more prepared. I googled the video instead of buying books. Ha!

With the help of online videos and my dear friend, Vincy, I finally managed to finish my first knitting project, ever! It's a hand towel. Chris chose the colors, and I found the pattern online (yeay to open source projects!). My project is the mini version of the pattern, and instead of using 2 different colored yarns, I used multi-color yarns.

Not bad, if I say so myself. I finally understand what they mean by wrong side, right side, stitch, purl, slip, and binding off. And now, off to the next project...

Comments

closari said…
We now have beautiful hand made towels in our washroom :)
Good for you! It looks very beautiful. Mind you on the washing, though. Don't use hot water and don't put it in the dryer. Guarantee it would shrink by half. ^_^
Great job, sis!
ogautama said…
Hahaha.. ini cotton kok.. jadi mestinya tahan air dan dryer. We use it as hand towel, after all.

Rest assured, cece ngga bakalan bikin sesuatu yang susah nyucinya... Maybe you make something with exotic materials next time. ^_^

Popular posts from this blog

Video Submission Guide via YOUTUBE, wetransfer, etc

Ada banyak cara yang dapat kita pakai untuk submit video yang sudah dibuat ke editor. Cara Submit Video melalui YouTube (recommended) a. buka Chrome/Firefox, masuk ke YouTube website, atau bisa juga lewat apps kalo di HP b. login / daftar pake email google -- Note: kalau anda pernah follow channel YouTube apa pun, artinya step a dan b ini sudah berhasil. c. klik tanda camera di bagian atas (allow access kalau ditanya) d. (khusus di HP) Pilih upload Video (bukan Live Streaming yah) e. upload video yang diinginkan f. Set privacy ke UNLISTED <== very important, supaya orang lain tidak bisa melihat video kalian g. send me the link (via WA or email boleh) ==> link ini tidak hilang, kalian bisa cek di channel kalo lupa link nya apa. tapi tanpa link ini, orang lain tidak bisa melihat video kalian karena Unlisted. Video juga tidak bisa di search oleh user. Setelah step f atau g, bisa dibiarkan upload (ditinggal).  Cara Mendapatkan Link YouTube untuk Video yang Sudah Di-Upload Lewat YouTu

Guides to Virtual Choir

Dalam rangka pandemi ini, paduan suara tidak dapat berlatih bersama, apalagi melayani bersama. Karena itu, maka mulailah inisiatif untuk mengadakan paduan suara online, untuk pelayanan.  Agar hasilnya bisa optimal, anggota paduan suara perlu mengingat, bahwa mereka bernyanyi bukan sebagai solois, tapi sebagai bagian dari paduan suara yang besar. Jadi meskipun saat rekaman, kadang merasa kurang sempurna, selama anggota paduan suara memberikan yang terbaik (bukan asal-asalan yah), saya percaya Tuhan memberkati pelayanan kita semua. Nah, tentu saja ada beberapa tips yang bisa kita ikuti, supaya hasil rekaman bisa bagus dan maksimal. Contohnya: rekaman memakai tripod dalam ruangan yang pencahayaan cukup dan tidak membelakangi matahari/sumber cahaya adalah beberapa cara yang bisa kita pakai untuk menaikkan kualitas video kita. Berikut ini adalah guidelines / tips untuk merekam video untuk paduan suara online, yang aku buat untuk PS Agape. Semoga bisa membantu. Note: Panduan ini

Do Re Mi...

After about 9 years of not translating musical notation to doremi notation, I realized that Indonesia is VERY resistant to the idea of learning to sing some other way. While I think it's redundant and totally unnecessary, other people don't see it that way. And being in the minority, I have to give in. It means... back to doremi for me. >_< What bothers me most though, is the fact that I have tons of good songs that I would love to sing with my choir here, but it's not possible without translating it to doremi first. And since I hate manual dots and slashes, I decided to create a doremi font. It's not perfect, but for those who are stuck with this fate, I hope it helps. Download the DoReMi font here Directions : 1234567 = works as usual Shift + 1234567 = with dot on top qwertyu = 1234567 with dot below i = 1 with double dot on top asdfghj = 1234567 with forward slash (up half step) zxcvbnm = 1234567 with back slash (down half step)